lunes, 24 de noviembre de 2008

Historia d'un homenatge: Recuperant la memoria historica a Riba-roja


La L1ei de la Memoria Historica ha recuperat els records d'alguns ciutadans que van pedre als seus familiars, víctimes de la repressió deis anys posteriors a la Guerra Civil. Ha despertat els records de molts espanyols, familiars que quedaren oblidats per la seua militancia política. Riba-roja constitueix un deis municipis espanyols on la repressió de la dictadura va tindre les seues víctimes, unes represaliades durant anys, altres, pagaren ambJa seua vida el ser republicans i d'esquerres.
L' agrupació socialista de Riba-roja de Túria en colaboració amb Alfons Cervera( periodista i escriptor valencia) i Matías Alonso (coordinador deis actes per la Memoria Histórica de la Fundació Societat i Progrés) ha organitzat un homenatge en memoria de tots ells. Este homenatge constara de dos actes, programats per als dies 28 i 29 de novembre.
El dia 28 a les 19:30 hores, tindra /loc una xerrada col.loqui a carrec de Da Ana Aguado, Catedratica d'História Contemporania de la Universitat de Valencia i Membre de I'lnstitut Universitari d'Estudis de la Dona. Xerrada que té com a titol: La veu de les dones en la memória histórica", Obrira I'acte Carmen Martinez Secretaria General Provincial del PSPV. A continuació s'inaugurara una exposició : "Dignes de ser recordats" ( /loc:
Agrupació Socialista de Riba-roja, Avinguda de la Pau, 1).
El dia 29, a les 18:00 hores, tindra /loc I'acte homenatge als afuse/lats i represaliats de Riba-roja. Intervindran Maties Alonso, Alfons Cervera, Robert Raga Se cretari General del PSPV de Ribalroja i Ricardo Peralta, Delegat de Govern.Els actes es realitzaran al Centre Social del municipi

1 comentario:

Anónimo dijo...

M'haguera agradat anar-hi, però no he pogut. De totes formes enhorabona pel treball ben fet i per la valenctia de fer-ho, li pese a qui li pese.

P.D.: Molt bé per escriure-ho en valencià. ;-)